Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ην Κυριακή του Αντίπασχα, 12 Μαΐου 2024, εορτή του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Επιφανίου στην ομώνυμη κοινότητα της Ορεινής.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο πλαισιούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους Χριστοφόρο Χριστοδούλου, Αδάμο Αδάμου και Παναγιώτη Καϊμακλιώτη και τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο του  Αποστόλου Θωμά, που δεν  βρισκόταν μαζί μέ τους άλλους Αποστόλους, όταν εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα ο Αναστας Χριστός. Μετά  από οκτώ ημέρες που βρισκόταν μαζί με τους άλλους Μαθητές του Χριστού, είδε τον Αναστημένο  Χριστό.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος οικουμενικού Αγίου Επιφανίου, υπογραμμίζοντας τα χαρίσματά του και τους αγώνες του κατά των αιρέσεων, όντας Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου.

Ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη  Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την άδεια και ευλογία να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυριζοντα Ναό. Τέλος, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα κάθε ευλογία παρά του Αναστάντος Χριστού, απευθυνόμενος τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη!».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων της Αναστάσεως του Χριστού και του Αγίου Επιφανίου πέριξ του Ναού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ