Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή προ της Υψώσεως όπως ορίζεται από την Εκκλησία μας η Κυριακή πριν την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 12 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον ρωσσικής τεχνοτροπίας Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Σεραφείμ, Νεκτάριος και Ηρακλείδιος, ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Γεννάδιος, ο Ιερομόναχος πατήρ Πορφύριος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ και οι Ιεροδιάκονοι Ελπίδιος, Φιλούμενος, Αρσένιος και Αλέξανδρος.

Το κήρυγμα ανέγνωσε κατά ανάθεση του Πανιερωτάτου, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως πατήρ Ραφαήλ. Στο κήρυγμα τονίστηκε η σημασία του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των Χριστιανών. Αποτελεί το όπλο της σωτηρίας τους, τρόπαιο και καύχημα. « Ατενίζοντας τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου έρχονται στη σκέψη μας τρεις λέξεις: μυστήριο, θαύμα και ελπίδα. Αυτές είναι που καθιστούν τον Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού, παντοδύναμο και ακατανίκητο μέσα στην αιωνιότητα!. Είναι μυστήριο π Σταυρός Του! Είναι ανερμήνευτο πως αυτό το εργαλείο της τιμωρίας και της κακίας γίνεται όργανο σωτηρίας. Πως αυτό το μέσον του θανάτου γίνεται η γέφυρα της ζωής. Πως ένας Θεός χρησιμοποιεί ένα τόσο εξευτελιστικό για Εκείνον τρόπο, προκειμένου να δείξει στο πλάσμα Του πόσο το αγαπάει».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα μνημόσυνα του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου, ο οποίος καταγόταν από την Κύπρο και βρήκε μαρτυρικό θάνατο στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέβαινε μαζί με τη συνοδεία του συμπεριλαμβανομένου και του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής Μαχαιρά Αρσενίου, καθώς και το τρίμηνο μνημόσυνο του Ιερομονάχου Αλεξίου, αδελφού κατά σάρκα του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.

Στη Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκε ο ευεργέτης της Μητροπόλεως και κτήτωρ του Ναού, κ. Ζαρενκόβ, ο οποίος δώρησε στο Ναό του Αποστόλου Ανδρέα την εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος. Την εμβάδα αυτή δώρησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στον κ. Ζαρενκόβ.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ