Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Αγάθωνος και ο Αρχιδιάκονος π. Ραφαήλ Μισιαούλης.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του Τιμίου Σταυρού στη ζωή του κάθε ανθρώπου: «ο Σταυρός του Χριστού μας είναι ανάμεσά μας. Δεν καλούμαστε μόνο να προσκυνήσουμε τον τρισμακάριστο και πανσεβάσμιο Σταυρό του Σωτήρος αλλά να τον ζήσουμε. Καλούμαστε να τον κάνουμε κέντρο και αναφορά της ζωής μας. Να εμπνευστούμε από αυτόν και να καταλάβουμε τι σημαίνει μία ζωή θυσίας και αγωνιστικότητας. Ελπίδα και παρηγοριά γίνεται ο Τίμιος Σταυρός για όλους του κοπιώντες και πεφορτισμένους. Για όλους εκείνους που μπορεί να απώλεσαν τον προσανατολισμό τους ή μπορεί να ζουν μακριά από τη χάρη και το έλεος του Χριστού».
Τέλος, ο Πανιερώτατος υπογράμμισε πως «για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις, που βιώνει η ανθρωπότητα, είναι ανάγκη να έχουμε πάντα τον τίμιο Σταυρό όχι μόνο πάνω μας, αλλά κυρίως μέσα μας».
Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο της αείμνηστης Παναγιώτας Νικολάου, μίας από τα 456 τότε παιδιά, που φιλοξένησε ο νομός Ηλείας μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο.
Παρέστησαν η εκπρόσωπος του Πρέσβεως της Ελλάδος, κα Ελένη Μπισμπικοπούλου, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ασυνόδευτων Παιδιών στην Ελλάδα 1974-1979, κ. Ανδρέας Θεοδοσίου.
Ακολούθως, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο της κοινότητος.
You must be logged in to post a comment.