Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το απόγευμα της Κυριακής, 21 Απριλίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής λ.
Ησαΐας τέλεσε αγιασμό στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του λογοτέχνη Μιχάλη Πασιαρδή, στην πλατεία Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στο Τσέρι.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, ο επιθεωρητής φιλολογικών μαθημάτων, κ. Λεωνίδας Γαλάζης, κ. Θανάσης Τσόκος και ο ερευνητής κ. Κώστας Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μιχάλη Πασιαρδή.

Παρέστησαν ο επιθεωρητής Λεωνίδας Γαλάζης, εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου, οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Σταύρος Μιχαήλ, η Δήμαρχος Λακατάμειας, κα Φωτούλα Χατζήπαπα, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), κ. Θανάσης Τσόκου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η οικογένεια, φίλοι και χωριανοί του αείμνηστου λογοτέχνη.

               *************************

Ο Μιχάλης Πασιαρδής γεννήθηκε στο Τσέρι το 1941. Έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Λειτουργός Προγραμμάτων στο ραδιόφωνο του Ρ.Ι.Κ. Ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση και το θέατρο. Έγραψε ποίηση από τα νεανικά του χρόνια. Ποιήματά του δημοσιεύθηκαν σε πολλά έντυπα και περιελήφθησαν σε ανθολογίες. Ποιήματά του, επίσης, μελοποιήθηκαν από διάφορους Κύπριους συνθέτες. Τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις: το 1972 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, το 2015 με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου του Θ.Ο.Κ. και το 2016 με το Αριστείο Γραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκοιμήθη σε ηλικία 80 ετών, την 1η Μαΐου 2021. Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στη γενέτειρά του, την Τρίτη της Διακαινησίμου, 4 Μαΐου 2021.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ