Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα την οποία η Αγία μας Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά την γενέθλιο ημέρα της και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα σήμερα Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόφιλος Αλχούρη και ο Αρχιδιάκονος π. Ραφαήλ Μισιαούλης.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Πανιερώτατος κηρύσσοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο γεγονός της Πεντηκοστής, τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας. «ήταν συγκεντρωμένοι, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, στο υπερώο όπου εἶχε γίνει ο Μυστικός Δείπνος. «Ξαφνικά ἔγινε ἀπό τόν οὐρανό ἦχος, ὅπως ἀκριβῶς φυσάει ὁ δυνατός ἄνεμος καί γέμισε ὅλο τόν χῶρο, ὅπου βρίσκονταν οἱ Μαθητές. Καί φάνηκαν νά διαμερίζονται στούς Μαθητές γλῶσσες σάν φωτιᾶς καί κάθισε καθεμιά πάνω σέ καθένα ξεχωριστά ἀπό αὐτούς.» ( Πραξ. β, 2-3).

Τέλος, ευχήθηκε όπως μας αξιώσει ο πανάγαθος Θεός να γίνουμε άξιοι της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας, να οδηγηθούμε από αυτό στην Αλήθεια, την οποία υποσχέθηκε ο Κύριος μας ότι θα μας δώσει!

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πανιερώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις Ευχές της Γονυκλισίας.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ