Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με ότι προβλέπει το στρατιωτικό πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, η Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής της Διοικήσεως της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Λοχαγού (ΜΧ) Σωτηρίου Σταυριανάκου» στη Μαλούντα.

Της τελετής παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε προέστη ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Θρησκευτικού ΓΕΕΦ, Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, πλαισιούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους Μιχαήλ Ευθυμίου, Στέφανο Χρυσάνθου, Μάριο Ιωαννίδη, Δημήτριο Δημητριάδη και τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Στρατοπέδου, όπου ο Πανιερώτατος ευχήθηκε τόσο προς τον αποχωρούντα Διοικητή Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Παναγιώτη Κεραμιδά, όσο και προς τον παραλαβόντα Διοικητή Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Αστέριο Δεσπούδη, υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίζουν με επιτυχία να ανταπεξέρχονται στο δυσχερές έργο τους, προς όφελος του Γένους και της Πατρίδος μας.

Παρέστησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, εκ μέρους του Υ/ΓΕΣ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Υπουργός Αμύνης κ. Βασίλης Πάλμας, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού ΥΠΑΜ κ. Ανδρέας Λουκά, οι βουλευτές Χρίστος Σενέκης και Γιώργος Κάρουλλας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί και λοιποί προσκεκλημένοι.

Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) βρίσκεται στην Κύπρο από το 1960, βάσει των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου με τις οποίες δημιουργήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ