Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό ιερούργησε σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου 2024, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, για την εορτή του Παναγίου Πνεύματος και του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων της Καθηγουμένης της Μονής, Γερόντισσας Προδρόμης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριαδος «Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που δίδει όλα τα χαρίσματα. Είναι αυτό που αναδεικνύει τους προφήτες και καθιστά τους ιερείς ικανούς να τελούν τα ιερά μυστήρια και να μεταδίδουν τη χάρη του. Είναι αυτό που δίδαξε τη σοφία του Θεού σε ανθρώπους αγραμμάτους κατά κόσμον, αλλά και μεταμόρφωσε σε θεολόγους ταπεινούς ψαράδες. Είναι αυτό που συγκροτεί και διατηρεί την Εκκλησία σε ένα ενιαίο σύνολο, το οποίο υπάρχει ανα τους αιώνες και εξασφαλίζει στους ανθρώπους τη σωτηρία. Εάν δεν υπήρχε το Άγιο Πνεύμα στην Εκκλησία, τότε η Εκκλησία θα είχε εξαφανισθεί».

Ιδιαίτερη αναφορά, ο Μητροπολίτης Ταμασού, έκανε και στον Τίμιο Πρόδρομο. «Η προσωπικότης, η διδασκαλία και εν γένει το πνευματικόν εργον του Αγίου Ιωάννου, ως και συμβολή του εις την Ιεράν ιστορίαν παραμένουν αδιαμφισβήτητα, δεδομένου, ότι αναγνωρίζεται υπό των ομαιμόνων αυτού ως Προφήτης, αλλά και ως μέγας ασκητής, κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας, κηρύσσων την βασιλείαν του Θεού».

Ευχήθηκε τα δέοντα στην Καθηγουμένη, για τα ονομαστήριά της και την ευχαρίστησε εγκάρδια, που αναπαύει πολλές ψυχές με τον καλό και πνευματικό της λόγο και προάγει τον ορθόδοξο μοναχισμό, Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν για να την τιμήσουν και να εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς το πρόσωπό της.

Στους θερμούς και ευχαριστήριους λόγους, η Καθηγουμένη της Μονής, ανταπάντησε με θερμές ευχαριστίες.

Πολυάριθμοι ήταν οι προσκυνητές που προσήλθαν για να προσευχηθούν και να ευχηθούν στη Γερόντισσα.

Το Ιερό Αναλόγιο κόσμησε η χορωδία «Οκτάηχον», η οποία αποτελείται από ηδύμολπους ιεροψάλτες, κληρικούς και λαϊκούς, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Τρύφωνος.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ