Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στο Παλαιχώρι Μόρφου, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου πλαισιωμένου από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε νέο Πρεσβύτερον, τον π. Ανδρέα Σωτηρίου. Ο π. Ανδρέας, είναι έγγαμος κληρικός και έχει δύο παιδιά.

Ο Πανιερώτατος απευθυνόμενος στο νεοχειροτονούμενο, με λόγους πατρικούς, αναφέρθηκε για το λειτούργημα και την αξία της Ιερωσύνης, η οποία είναι ζωή διακονίας, θυσίας, και προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Τον παρότρυνε να διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο με πνεύμα, χαράς, ταπείνωσης και αυτοθυσίας, ώστε να καταστεί άξιος λειτουργός της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε για την προσφορά του πολιού ιερέως της κοινότητος, Πρωτοπρεσβύτερου Νεοφύτου Πάρπα, ο οποίος προσέφερε στην κοινότητα 40 συναπτά έτη διακονίας στον αμπελώνα του Κυρίου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Ανδρέας, με εμφανή συγκίνηση, εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό για την ευσπλαχνία και τις πλούσιες δωρεές στη ζωή του και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη, που τον περιέβαλε.

Οι ευλαβείς χριστιανοί βροντοφώναξαν το «Άξιος» για τον π. Ανδρέα, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του προς την Εκκλησία και το εκκλησιαστικό φρόνημα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ