Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρική ατμόσφαιρα του απόηχου της Δεσποτικής εορτής  της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και  με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή μετά την Ύψωση, 15 Σεπτεμβρίου 2024, Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου στην κοινότητα του Πολιτικού, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, πλαισιωμένος από τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες Διονύσιο Κοπτίδη, Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινης, και Σωφρόνιο Βαρντικίδη,  τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως, π. Ραφαήλ Μισιαούλη, και τους Ιεροδιακόνους π. Αρσένιο Αθανασίου και Βαρθολομαίο Χαραλάμπους, τέλεσε μέσα σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Αρσενίου Αθανασίου.

Στην προσλαλιά του ο υπό χειροτονίαν Πρεσβύτερος, αφού δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό,  εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα πρόσωπα που στάθηκαν δίπλα του σε όλη την πορεία της ζωής του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στον Ποιμενάρχη της των Ταμασέων Εκκλησίας για την τιμή και ευλογία να λάβει από τα τίμια χέρια του τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, αλλά και την απέραντη αγάπη και εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε.

Ευχαρίστησε ακόμα τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, τον συνεφημέριό του π. Σωφρόνιο, την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την αδελφότητα της Μονής, τους κατά σάρκα γονείς του και την οικογένεια του για την αγάπη και την υποστήριξη τους, καθώς και όλους όσους προσήλθαν να συμπροσευχηθούν στη χειροτονία του και να τον τιμήσουν.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα και στη σημασία που έχει, αναλύοντας εκτενώς τα θεολογικά μηνύματα της Ευαγγελικής Περικοπής, ενώ παράλληλα εξέφρασε λόγους πατρικής αγάπης προς τον έως τώρα Ιεροδιάκονο, τον οποίο και παρότρυνε  να συνεχίζει να εργάζεται αδιαλείπτως στον Αμπελώνα Του Κυρίου,  δίδοντας την καθημερινή μαρτυρία Χριστού.

Εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Καθηγουμένη της Μονής εκφράζοντας την αγάπη του για την αδελφότητα αναφερόμενος στον πνευματικό αγώνα και τις καθημερινές προσπάθειες της αδελφότητας, προβάλλοντας το ορθόδοξο ήθος, που καλείται να έχει ο μοναχός.

Την ιερουργία της χειροτονίας του π. Αρσενίου  επισφράγισε η διά βοής συμμετοχή του πιστού λαού, ο οποίος αναφώνησε το «Άξιος!» για το νέο πρεσβύτερο.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού παρεκάλεσε τον Θεοφιλέστατο κ. Αιμιλιανό  να επιδώσει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου εις το νεοχειροτονηθέντα, ο οποίος θα συνεχίσει να διακονεί θεαρέστως και καρποφόρως την Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου.

*** Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ