Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού, στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Το εσπέρας της εορτής, 16 Σεπτεμβρίου 2024, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμονος, και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού και του επιχώριου Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τους παριστάμενους Αρχιερείς, τους ιερείς, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Προδρόμη μοναχή, τους ιεροψάλτες, καθώς και τον απλό κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην ακολουθία, τίμησαν και λάμπρυναν  την μνήμη και την εορτή του Αγίου Ηρακλειδίου.

Τέλος, ο Πανιερώτατος προσέφερε στην Καθηγουμένη της Μονής εικόνισμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον χοροστατούντα Αρχιερέα εγκόλπιο και εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου, και στον Θεοφιλέστατο εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο έργο της ιεραποστολής στην Αφρική. Μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. κ. Θεοδώρου και την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Κύπρου, για την στήριξη και συμπαράσταση στο έργο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και ευρύτερα του έργου της ιεραποστολής. 

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες  του προς τον Ποιμενάρχη της των Ταμασέων Εκκλησίας, για την πρόσκλησή του να προστεί της Θρονικής εορτής της Μητροπόλεως, προσφέροντάς του ένα αρχιερατικό μπαστούνι.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, ετελέσθη λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμονος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού και του επιχώριου Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αθρόα προσέλευση του λαού, ο οποίος απέδειξε με την παρουσία του και την συμμετοχή του, ότι ευγνωμονεί τον πολιούχο Άγιο της Μητροπόλεως, τον Άγιο Ηρακλείδιο.

Τόσο στην ακολουθία του Εσπερινού όσο και στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ιερείς της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινης, αλλά και από άλλες μητροπόλεις.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ